Una dintre cele mai mari companii din lume face un anunţ incredibil. Avem tehnologia pentru a crea roboţi umanoizi în orice moment

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 decembrie 2022 1127 afişări

Una dintre cele mai mari companii din lume face un anunţ incredibil. Avem tehnologia pentru a crea roboţi umanoizi în orice moment

Conglomeratul japonez de electronice şi divertisment Sony Group a declarat marţi că are tehnologia necesară pentru a realiza rapid roboţi umanoizi, după ce va identifica modul în care aceştia ar putea fi utilizaţi eficient, scrie Reuters.

"În ceea ce priveşte tehnologia, mai multe companii din lume, inclusiv aceasta, au suficientă tehnologie acumulată pentru a le fabrica rapid, odată ce devine clar ce utilizare este promiţătoare", a declarat Hiroaki Kitano, directorul tehnologic al Sony, într-un interviu acordat Reuters.

"Cheia este dezvoltarea aplicaţiei", a mai spus Kitano.

Sony a lansat un câine robot numit Aibo în urmă cu mai bine de două decenii. A vândut aproximativ 150.000 de unităţi de Aibo din 1999 până în 2006 şi a lansat o versiune avansată în 2018, vânzând aproximativ 20.000 de unităţi în primele şase luni.

Roboţii umanoizi sunt în curs de dezvoltare de zeci de ani de către Honda Motor şi Hyundai Motor, iar în septembrie, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a prezentat un prototip al robotului său umanoid Optimus.

Compania lui Musk are în plan să implementeze mii de roboţi în fabricile sale, extinzându-se în cele din urmă la milioane în întreaga lume.

Kitano a declarat că Sony, înarmată cu expertiză în domeniul tehnologiei audio-vizuale şi al conţinutului de divertisment, inclusiv muzică şi jocuri video, este bine poziţionată pentru a juca un rol major în metavers.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sony,
roboţi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.