Una dintre cele mai mari bănci din Japonia trece la concedieri şi închide o cincime din sucursale încercând să economisească 1 miliard de dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 aprilie 2019 196 afişări

Una dintre cele mai mari bănci din Japonia trece la concedieri şi închide o cincime din sucursale încercând să economisească 1 miliard de dolari

Grupul financiar japonez Nomura Holdings a anunţat că va reduce costurile cu circa 1 miliard de dolari şi va închide peste 30 din cele 156 de sucursale de retail de pe plan local, potrivit Reuters.

Nomura plănuieşte să concedieze circa 100 de persoane şi în Londra – centrul european pentru businessul de investiţii al grupului – ca parte din reorganizare.

Segmentul de retail al băncii a generat pierderi masive pentru grup, iar în luna decembrie Nomura a înregistrat finalul trimestrului cu cele mai mari pierderi din aproape 10 ani.

De la începutul lui 2019 Nomura, cea mai mare bancă de investiţii din Japonia, a început să reanalizeze businessul încât CEO-ul Koji Nagai vrea să fie mai puţin afectat de volatilitatea pieţelor globale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.