În mijlocul incertitudinii generate de Brexit şi de SUA-China, economia Germaniei intră în picaj liber

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 aprilie 2019 74 afişări

În mijlocul incertitudinii generate de Brexit şi de SUA-China, economia Germaniei intră în picaj liber

Încetinirea înregistrată de sectorul industrial din Germania nu pare a fi aproape de final, în contextul în care cele mai recente date oficiale arată o scădere dramatică a comenzilor din producţie – scădere condusă de exporturi, potrivit Bloomberg.

Veştile proaste anunţate de Ministerul Economiei au fost urmate la doar câteva ore de noile estimări pentru 2019, care arată cea mai slabă creştere din ultimii şase ani.

Cele mai mari cinci institute de cercetare din Germania prevăd o creştere de doar 0,8%, adică doar jumătate din ritmul de creştere estimat anterior.

Comenzile din sectorul de producţie au scăzut cu 4,2% în luna februarie faţă de ianuarie, şi cu 8,4% de la an la an  - acesta fiind cel mai mare declin din 2009 până în prezent.

Ministerul Economiei a subliniat că sectorul de producţie „va continua să subperformeze în următoarele luni, în special din cauza unei lipse de cereri externe”.

Principalul factor care a condus declinul din februarie a fost reprezentat de exporturi, care au scăzut cu 6%. Tensiunile comerciale şi Brexitul sunt principalii factori care au condus la rândul lor declinul în exporturi, în timp ce încetinirea creşterii economice din China a dus la o temperare a consumului, atât pentur automobile dar şi pentru alte produse nemţeşti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
germania,
productie,
sector,
comenzi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.