Peste 100.000 de pelerini înscrişi pentru vizita Papei Francisc la Şumuleu Ciuc

Postat la 04 aprilie 2019 39 afişări

Peste 100.000 de pelerini s-au înscris, deja, pentru a participa, în 1 iunie, la vizita Papei Francisc, la Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc, unde Suveranul Pontif va sta cinci ore şi va oficia slujba de Sfântă Liturghie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 100.000 de pelerini înscrişi pentru vizita Papei Francisc la Şumuleu Ciuc

Olah Zoltan, membru al comitetului de organizare a vizitei Papei Francisc la Şumuleu Ciuc, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că ştiindu-se un număr exact de pelerini, se pot informa instituţiile care se ocupă de securitate pentru ca participanţii să ajungă la timp în sectorul potrivit, de câte echipaje medicale e nevoie şi de câte toalete ecologice.

„Vizita Papei Francis la Şumuleu Ciuc este un eveniment istoric. Este îmbucurător că s-au înscris foarte mulţi pelerini, numărul depăşind aşteptările noastre – peste 100.000 până acum, dar numărul ar putea creşte în urma interesului manifestat, astfel că am prelungit termenul de înscriere până în 22 aprilie. Cunoscând numărul exact al participanţilor, putem informa instituţiile care se ocupă de securitate pentru ca pelerinii să ajungă la timp în sectorul potrivit, de câte echipaje medicale e nevoie şi de câte toalete ecologice. De asemenea, ştim de unde sosesc pelerinii, din care direcţii şi cu ce mijloace de transport - autobuz, tren, cu maşina, bicicleta, motocicleta sau pe jos. Papa Francisc va sta cinci ore la Sanctuarul Marian de la Şumuleu Ciuc unde va oficia Sfânta Liturghie”, a spus Olah.

Potrivit acestuia, la vizita Suveranului Pontif la Şumuleu Ciuc şi-au anunţat participarea şi 356 de preoţi şi 150 de călugări şi călugăriţe.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pelerini,
papa,
participare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.