Dietele alimentare proaste sunt responsabile de 20% dintre decese la nivel mondial

Postat la 04 aprilie 2019 81 afişări

Dietele alimentare proaste sunt responsabile de 20% dintre decese la nivel mondial, mai mult decât cele provocate de fumat şi de hipertensiunea arterială, potrivit rezultatelor unui studiu desfăşurat în 195 de ţări, inclusiv România, timp de 27 de ani, informează cbs.com.

Dietele alimentare proaste sunt responsabile de 20% dintre decese la nivel mondial

"Obiceiurile alimentare proaste - respectiv consumarea unei mari cantităţi de alimente nesănătoase, precum carnea roşie, cea procesată, băuturile acidulate cu zahăr şi a unei cantităţi reduse de produse sănătoase, precum fructe, legume, nuci, cereale integrale şi seminţe - provoacă mai multe decese la nivel mondial decât ceilalţi factori la un loc", a declarat autorul acestui studiu, medicul Ashkan Afshin, profesor la Universitatea din Washington, pentru CBS News.

Studiul, finanţat de Bill & Melinda Gates Foundation şi publicat în prestigioasa revistă medicală The Lancet, a urmărit tendinţele de consum privind 15 tipuri de diete, în perioada 1990 - 2017, în 195 de ţări. Printre aceste diete alimentare s-au numărat cele cu cantităţi reduse de fructe, legume, leguminoase, cereale integrale, nuci şi seminţe, lapte, fibre, calciu, acizi graşi omega 3 din fructe de mare, grăsimi polinesaturate şi cele cu cantităţi ridicate de carne roşie, carne procesată, băuturi acidulate cu mult zahăr, acizi graşi trans (din grăsimi vegetale) şi sare.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alimente,
dieta,
decese,
mondial,
studiu

ALEPH STORY: De ce este energia în România mai scumpă decât în Italia sau Spania. O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.