Una dintre cele mai cunoscute cântăreţe ale lumii va fi trimisă în judecată pentru evaziune fiscală

Autor: Andreea Tobias Postat la 26 mai 2022 251 afişări

Una dintre cele mai cunoscute cântăreţe ale lumii va fi trimisă în judecată pentru evaziune fiscală

Shakira a pierdut, joi, apelul în urma căruia putea să evite procesul în care este acuzată de evaziune fiscală.

Un tribunal spaniol a respins apelul cântăreţei columbiene Shakira şi a ratificat o decizie anterioară, care a considerat că există „suficiente dovezi" pentru a o trimite în judecată pentru o presupusă fraudă fiscală, se arată într-un document judiciar publicat joi citat de Reuters.

Procurorii susţin că Shakira nu a plătit impozite de până la 14,5 milioane de euro (15,54 milioane de dolari) pentru veniturile obţinute între 2012 şi 2014.

Aceştia susţin că Shakira locuia în regiunea Catalonia, din nordul Spaniei, în acei ani, deşi reprezentanţii vedetei pop columbiene au declarat că s-a mutat în Spania abia în 2015, unde şi-a îndeplinit toate obligaţiile fiscale de atunci.

Noua decizie este o ratificare a unei hotărâri judecătoreşti anterioare, emisă în iulie 2021.

Instanţa trebuie încă să o trimită oficial în judecată şi să stabilească o dată.

Echipa ei juridică a declarat joi, în declaraţia de presă, că va continua să îşi apere cazul cu argumente juridice solide.

„Comportamentul Shakirei în materie fiscală a fost întotdeauna impecabil în toate ţările în care a trebuit să plătească impozite şi a urmat recomandările celor mai buni specialişti şi consilieri", se arată în declaraţie.

Cântăreaţa, în vârstă de 45 de ani, locuieşte cu fundaşul clubului de fotbal FC Barcelona Gerard Pique şi au doi copii. Ei sunt împreună din 2011.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
shakira,
proces,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.