Una dintre cele mai cunoscute bănci din ţara noastră vrea să vândă subsidiarele din România, Bulgaria şi Serbia

Postat la 17 iulie 2017 124 afişări

Piraeus Bank vrea să vândă subsidiarele din România, Bulgaria şi Serbia, în contextul în care instituţia trebuie să scape, până la finalul anului, de credite neperformante în valoare de patru miliarde de euro, a declarat noul director general, Christos Megalou, într-un interviu pentru Bloomberg.

Una dintre cele mai cunoscute bănci din ţara noastră vrea să vândă subsidiarele din România, Bulgaria şi Serbia

„Obiectivul nostru principal este de a reduce expunerea la activele bancare elene care nu sunt de bază şi la subsidiarele bancare internaţionale din România, Bulgaria şi Serbia. Dacă vom implementa asta fără să fie afectat capitalul, efectul asupra bilanţului va fi pozitiv”, a spus Christos Megalou.

Piraeus a vândut deja credite neperformante în valoare de o jumătate de miliard de euro în România, Bulgaria şi Serbia, în ultimele 18 luni. Banca a strâns, de asemenea, 3 miliarde de euro după vânzarea a 29 de proprietăţi în cadrul unei licitaţii online.

Noua conducere a înfiinţat deja o unitate separată care se va ocupa de vânzarea de active nedorite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.