Un virus asemănător Ebola a ucis cinci persoane în Tanzania

Autor: Petru Mazilu Postat la 22 martie 2023 23 afişări

Virusul Marburg, asemănător Ebola, a ucis cinci persoane în Tanzania. Luna trecută, un focar al virusului a fost descoperit şi în Guineea Ecuatorială.

Un virus asemănător Ebola a ucis cinci persoane în Tanzania

Virusul Marburg a ucis cinci persoane în regiunea nord-vestică Kagera din Tanzania, a anunţat Ministerul Sănătăţii din ţara africană, potrivit BBC. Trei persoane sunt tratate în spital, iar autorităţile urmăresc 161 de contacte.

Strategia Tanzaniei de a controla răspândirea a fost lăudată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

„Eforturile autorităţilor din domeniul sănătăţii din Tanzania de a stabili cauza bolii sunt un indiciu clar al determinării de a răspunde eficient la focar”, a declarat directorul regional al OMS pentru Africa, Matshidiso Moeti.

Virusul Marburg este asemănător virusului Ebola. Este la fel de mortal şi ucide în medie jumătate dintre cei infectaţi, spune OMS. Este o boală severă, cu simptome care includ dureri de cap, febră, dureri musculare, vărsături de sânge şi sângerare.

Nu există vaccinuri sau tratamente antivirale pentru a trata virusul, dar hidratarea intensă pe cale orală şi intravenoasă creşte şansele de supravieţuire.

Infecţiile recente şi decesele au fost pe continentul african, unde sute de oameni au murit în trecut din cauza virusului. Virusul a fost identificat pentru prima dată în 1967, după ce 31 de persoane s-au infectat şi au murit în Germania şi Serbia.

De atunci, au mai apărut focare în Guineea, Uganda, Angola, Republica Democratică Congo, Kenya şi Africa de Sud. În iulie anul trecut, două persoane din Ghana au murit din cauza virusului şi 98 de contacte au fost puse în carantină. Două luni mai târziu, ţara a declarat sfârşitul focarului.

În 2021, oficialii din domeniul sănătăţii din Guineea au confirmat primul caz de virus din Africa de Vest, în timp ce un focar din Angola în 2005 a ucis mai mult de 300 de persoane. Printre oameni, virusul se răspândeşte în special prin intermediul fluidelor corporale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tanzania,
virus,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.