Un vicepreşedinte ALDE îl acuză pe Lazăr că minte: Consideră că astfel îşi salvează scaunul de procuror general

Autor: Diana Grigore Postat la 27 octombrie 2018 43 afişări

Vicepreşedintele ALDE Marian Cucşa a declarat că Augustin Lazăr vrea să-şi salveze scaunul de procuror general minţind în privinţa HG şi că acesta trebuie să dea socoteală pentru protocolul semnat cu SRI, în condiţiile unei decizii a CCR care stipula că SRI nu se poate implica în cercetarea penală.

”Procurorul general dovedeşte că ridicolul nu mai contează atunci când vine vorba să îşi salveze pielea. Augustin Lazăr speră că prin manipulare poate să justifice faptul că a ţinut la saltea protocoalele secrete încheiate de procuratură cu serviciul de informaţii, dar mai ales propriul protocol semnat cu SRI. Acesta consideră că folosind minciuna va reuşi să arunce vina semnării unor protocoale ilegale. Ceea ce pierde din vedere procurorul general, atunci când vorbeşte de HG 231 din 2005, este că această hotărâre nu face referire la protocoale secrete, la protocoale prin care să se adauge la lege, prin care SRI devine organ de cercetare penală. Dacă analizăm cu atenţie vom vedea că HG nu face decât să enunţe o serie de principii pe care se bazează lupta împotriva corupţiei, printre care statul de drept, domnia legii sau apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Nicidecum nu se vorbeşte despre protocoale secrete în forma adoptată de Parchetul General şi SRI, care au încălcat grav legea şi drepturile românilor”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, Marian Cucşa.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CUCŞA,
ALDE,
AUGUSTIN LAZĂR

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.