Un tribunal din Italia respinge cererea de deblocare a iahtului oligarhului rus Alexei Mordashov

Autor: Andreea Tobias Postat la 01 iulie 2022 59 afişări

Un tribunal italian a respins cererile de deblocare a iahtului oligarhului rus Alexei Mordashov, care a fost confiscat de poliţie ca parte a unei campanii a statelor occidentale care-i viza pe ruşii bogaţi, după invazia din Ucraina.

Un tribunal din Italia respinge cererea de deblocare a iahtului oligarhului rus Alexei Mordashov

Iahtul „Lady M” al lui Mordashov, de 65 de metri, evaluat la 65 de milioane de euro, a fost confiscat de poliţia italiană în portul Imperia din nordul ţării în luna martie.

Asmare Enterprises Limited, compania căreia îi aparţine „Lady M”, ceruse tribunalului administrativ din regiunea Lazio să ridice sechestrul, susţinând că omul de afaceri rus care face obiectul sancţiunilor nu este proprietarul oficial al vasului.

Instanţa a respins acţiunea, spunând că Mordashov este într-adevăr proprietarul final al „Lady M”, se arată într-un document consultat vineri de Reuters.

Mordashov, în vârstă de 56 de ani, este fiul unui muncitor care a devenit un magnat al oţelului cu o avere netă estimată la 29,1 miliarde de dolari. El are reputaţia de a fi cel mai bogat om din Rusia.

Italia a pus sub sechestru vile şi iahturi în valoare de peste 900 de milioane de euro în martie şi aprilie ale unor ruşi bogaţi, care veneau în mod regulat în ţară în vacanţă şi care cumpăraseră proprietăţi în multe locaţii prestigioase.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alexei mordashov,
iaht,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.