Un tribunal a interzis unui tată antivaccinist să-şi vadă fiul: „Nu este în interesul copilului”

Postat la 14 ianuarie 2022 166 afişări

Un tribunal a interzis unui tată antivaccinist să-şi vadă fiul: „Nu este în interesul copilului”

Mama copilului are custodia acestuia, în timp ce tatăl are dreptul de a-l vizita „inclusiv în weekend-uri alternative şi o săptămână în timpul vacanţelor”.

Tatăl a fost cel care a depus o cerere la tribunal pentru a obţine o modificare a drepturilor sale de vizită.

Mama s-a opus şi a cerut suspendarea drepturilor tatălui după ce a aflat că acesta nu a fost vaccinat împotriva COVID-19.

Un tribunal canadian a interzis temporar unui tată antivaccinist să îşi vadă fiul de 12 ani, după ce bărbatul a solicitat câteva zile în plus cu fiul său. Aceasta este prima hotărâre care privează un părinte de dreptul de a-şi vedea copiii în contextul imunizării împotriva virusului pandemic în această ţară nord-americană, informează BBC.

În hotărârea pronunţată, judecătorul Jean-Sébastien Vaillancourt a constatat că, deşi litigiile juridice care implică copii sunt judecate în Canada pe baza criteriului a ceea ce este mai bine pentru ei, în acest caz „nu este în interesul” copilului să aibă contact cu tatăl său „dacă acesta nu este vaccinat şi se opune măsurilor de sănătate în contextul epidemiologic actual”, deşi „în mod normal ar fi fost în interesul copilului să aibă contact cu tatăl său”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tata,
copil,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.