Un tablou furat, pictat de PICASSO, a fost găsit îngropat în Tulcea, într-un loc total neaşteptat. Descoperirea a fost făcută în urma unui pont anonim

Postat la 18 noiembrie 2018 84 afişări

Un tablou despre care există informaţii că ar fi „Tete D 'Arlequin“, pictat de Picasso, dispărut dintr-un muzeu din Olanda, a fost găsit îngropat la tulpina unui copac, în Tulcea, după ce o persoană a primit informaţii prin intermediul unei scrisori anonime. Poliţia Română şi DIICOT fac anchetă.

Un tablou furat, pictat de PICASSO, a fost găsit îngropat în Tulcea, într-un loc total neaşteptat. Descoperirea a fost făcută în urma unui pont anonim

Potrivit informaţiilor primite, duminică, de Poliţia Română, două persoane, de cetăţenie olandează, s-au prezentat, sâmbătă seara, la Amabasada Olandei, din Bucureşti, cu un tablou.

Cei doi au precizat că au găsit tabloul, îngropat, în judeţul Tulcea, ca urmare a informaţiilor cuprinse într-o scrisoare anomină, pe care au primit-o.

 

„Ataşatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anunţat autorităţile române, iar, la acest moment, o echipă formată din procurori D.I.I.C.O.T. şi poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale - I.G.P.R. efectuează cercetări, pentru lămurirea tuturor aspectelor (audierea persoanelor, cercetarea locului în care au afirmat cele două persoane că au găsit tabloul, expertize criminalistice). De asemenea, menţionăm că tabloul a fost predat autorităţilor române, urmând ca, în cursul zilei de mâine (luni – n.r.), să fie trimis Muzeului de Artă a României, pentru a fi expertizat”, a transmis Poliţia Română.

 

Se pare că ar fi vorba de tabloul „Tete D 'Arlequin“, pictat de Picasso, dispărut dintr-un muzeu din Olanda.

 

Potrivit DIICOT, sunt investigate împrejurările în care un tablou semnat Picasso valorând aproximativ 800 mii de euro a fost găsit pe raza judetului Tulcea.

 

„Tabloul care face parte dintr-un lot de 7 opere sustrase în anul 2012 dintr-un muzeu olandez se afla în custodia autorităţilor române şi urmează să fie expertizat”, a transmis DIICOT printr-un comunicat de presă.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tablou,
gasire,
tulcea,
descoperire,
furt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.