Un tablou de Van Gogh, furat pentru a doua oara dintr-un muzeu din Cairo

Postat la 22 august 2010 31 afişări

Un tablou de Van Gogh, in valoare de 50 de milioane de dolari, a fost furat dintr-un muzeu din Cairo, sambata, pentru a doua oara, aceeasi pictura fiind sustrasa din muzeu in 1978 si regasita 10 ani mai tarziu in Kuweit, potrivit bbc.co.uk.

Tabloul, cunoscut sub denumirile de "Maci" si "Vaza cu flori", a fost "taiat din rama" din Muzeul Mahmoud Khalil, sambata, a anuntat ministrul egiptean al Culturii, Farouk Hosni. In aceeasi seara, ministrul a anuntat ca tabloul a fost recuperat si doi italieni au fost arestati pe aeroportul din Cairo, insa a revenit ulterior asupra declaratiei, precizand ca i-au fost furnizate informatii "inexacte", iar tabloul nu a fost gasit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
furt,
Van Gogh,
furt,
tablou
/actualitate/un-tablou-de-van-gogh-furat-pentru-a-doua-oara-dintr-un-muzeu-din-cairo-7005329
7005329
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.