Un studiu al Universităţii Harvard arată că noul coronavirus ar fi putut lua naştere în luna august a anului trecut

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 09 iunie 2020 174 afişări

Un studiu al Universităţii Harvard arată că noul coronavirus ar fi putut lua naştere în luna august a anului trecut

Noile cercetări ale Universităţilor Harvard şi Boston arată că noul coronavirus era prezent în China încă din luna august a anului trecut, cu câteva luni înainte să fie raportate primele cazuri în Wuhan, primul epicentru al pandemiei. Autorităţile chineze au respins rezultatele, potrivit Forbes.

Cercetătorii celor două universităţi au examinat informaţiile înregistrate prin intermediul sateliţilor, studiind astfel locurile de parcare de-a lungul spitalelor din Wuhan şi datele motorului chinez de căutare Baidu.

Astfel, a fost observată o creştere a numărului de căutări pentru simptome precum diareea şi tuşitul şi o creştere a traficului din parcările spitalelor încă din luna august, cu patru luni înainte să fie raportate primele infecţii, ceea ce implică „o asociere cu epidemia actuală”.

Imaginile din satelit şi trendurile motoarelor de căutare au fost folosite anterior pentru a monitoriza „indicatorii timpurii ai epidemiilor” şi tiparele care nu au fost identificate de autorităţile sanitare.

„Chiar dacă nu putem confirma că descoperirile sunt legate în mod direct de COVID-19, dovezile susţin alte studii care arată că virusul a luat naştere înainte să fie asociat cu pieţele de animale vii din Wuhan”, spun cercetătorii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
harvard,
studiu,
raportare,
cercetari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.