Prelungirea stării de alertă. Ce presupune şi la ce ne aşteptăm de săptămâna viitoare

Autor: Eduard Popescu Postat la 09 iunie 2020 522 afişări

Prelungirea stării de alertă. Ce presupune şi la ce ne aşteptăm de săptămâna viitoare

Cu o săptămână înainte de încheierea stării de alertă (16 iunie fiind ultima zi), preşedintele Klaus Iohannis tocmai te-a anunţat că starea de alertă urmează să fie prelungită, scrie Mediafax.ro

Trebuie să ştii că, potrivit legii, starea de alertă poate fi prelungită cu alte maximum 30 de zile, însă o eventuală prelungire aprobată de Ludovic Orban, Nelu Tătaru şi ceilalţi membri ai Guvernului va trebui supusă, din nou, încuviinţării Parlamentului. Dacă Marcel Ciolacu şi ceilalţi parlamentari nu vor fi de acord cu măsura prelungirii, starea de alertă va înceta de îndată. Majoritatea PSD-ALDE a anunţat deja că nu va vota o nouă stare de alertă.

Prelungirea stării de alertă vine, la pachet, cu obligaţia de a purta în continuare mască în spaţiile publice închise, la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun, până la momentul la care starea de alertă va fi ridicată.

Din perspectiva relaxării măsurilor, şeful statului a spus că de la 15 iunie se vor redeschide mallurile, piscinele exterioare şi sălile de fitness, care vor funcţiona însă cu respectarea unor reguli clare.

Părinţii care se întorc la locul de muncă îşi vor putea lăsa copiii la afterschool, grădiniţe sau şcoli private.

O altă măsură mult aşteptată de mediul de afaceri, redeschiderea restaurantelor, trebuie să mai aştepte, astfel că, în continuare, vor fi deschise numai terasele. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.