Care este ţara care ridică toate restricţiile legate de coronavirus. Nu a mai avut niciun caz în ultimele 17 zile

Autor: Andra Stroe Postat la 08 iunie 2020 340 afişări

Care este ţara care ridică toate restricţiile legate de coronavirus. Nu a mai avut niciun caz în ultimele 17 zile

Aproape toate restricţiile din Noua Zeelandă legate de coronavirus vor fi ridicate mâine, a anunţat premierul Jacinda Ardern, după ce ţara nu a mai raportat noi cazuri active, scrie CNN. Şcolile şi joburile se vor putea deschide în conformitate cu noile norme, fără limitări privind adunările sau călătoriile interne.

Distanţarea socială este totuşi încurajată şi Ardern a spus că graniţele internaţionale ale Noii Zeelande vor rămâne închise celor care nu sunt rezidenţi, pentru a preveni noi focare. În schimb, rezidenţii care sosesc în Noua Zeelandă vor trebui în continuare să facă carantină timp de două săptămâni.

În prezent, Noua Zeelandă nu are cazuri de coronavirus la activ şi nici cazuri noi depistate pozitiv în ultimele 17 zile. Nimeni nu a primit tratament în spital pentru COVID-19 în ultimele 12 zile şi au trecut 40 de zile de la ultimul caz de transmitere comunitară.

„Această ridicare a restricţiilor se bazează în mare măsură pe rolul continuu pe care îl vor juca controalele noastre de frontieră în menţinerea sub control a virusului, care va rămâne în continuare în lumea noastră pentru o perioadă", a mai spus Ardern într-o conferinţă de presă.

Anunţul a venit în condiţiile în care numărul global confirmat de infecţii cu coronavirus a depăşit luni 7 milioane, potrivit Universităţii Johns Hopkins, numărul victimelor ridicându-se la peste 402.000. Noua Zeelandă a avut 1.504 cazuri confirmate şi 22 de decese.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cazuri,
noua zeelanda,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.