Un lucru asupra căruia poate cădea de acord majoritatea clasei politice din Statele Unite: „America a scăpat de sub control”

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 08 iunie 2020 202 afişări

Un lucru asupra căruia poate cădea de acord majoritatea clasei politice din Statele Unite: „America a scăpat de sub control”

Majoritatea americanilor îşi fac griji în legătură cu pandemia de coronavirus, economia ţării şi conducerea de la Casa Albă, potrivit unui sondaj realizat între 28 mai şi 2 iunie, scrie MarketWatch.

Sondajul a fost realizat de Jeff Horwitt, membru al Partidului Democrat, şi Bill McInturff, ajutat de divizia pentru Strategii de Opinii Publice (POS) din cadrul Partidului Republican. Sondajul a concluzionat că 8 din 10 americani sunt de părere că „lucrurile au scăpat de sub control în Statele Unite”.

Astfel, 92% din democraţi, 78% din independenţi şi 66% din republicani cred că situaţia care a luat naştere în ultimul timp în Statele Unite este mult prea mare pentru a mai putea fi controlată.

În plus, 46% dintre respondenţi cred că starea actuală a economiei este „proastă”, cel mai mare procent de acest fel din septembrie 2012 încoace, în timp ce 31% au descris situaţia ca fiind „rezonabilă”. Este de reţinut faptul că sondajul a fost realizat înainte de cifrele publicate vineri, 5 iunie, care arată că rata şomajului a scăzut în SUA la 13,3% după ce au fost create 2,5 milioane de locuri de muncă.

Conform sondajului, protestele izbucnite în urma morţii afro-americanului George Floyd nu vor afecta prea mult campania lui Donald Trump pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Rata de aprobare a preşedintelui s-a menţinut la 45%, scăzând cu numai un procent din luna aprilie până în prezent.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.