Care este, potrivit Ralucăi Radu, country manager Answear.ro, cel mai important aspect din carieră

Autor: Andra Stroe Postat la 08 iunie 2020 850 afişări

Care este, potrivit Ralucăi Radu, country manager Answear.ro, cel mai important aspect din carieră

În opinia Ralucăi Radu, country manager al Answear.ro, al cărei profil a apărut în anuarul 105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS, în afaceri sau în domeniul profesional în general nu există foarte multe diferenţe între sexe. „Am fost mereu parte din domenii unde bărbaţii erau majoritari – matematică în liceu şi apoi automatică-calculatoare în facultate. Cred că e foarte important şi cum vezi tu lucrurile şi cu ce mentalitate pleci la drum. Dacă nu găseşti motive pentru care să te simţi în inferioritate, cred că nici atitudinea ta nu va lăsa loc de interpretări celor din jur. Atunci când demonstrezi că eşti competent şi atitudinea ta nu lasă loc de discriminări, ai toate şansele să nu fii tratată diferit.”

În ceea ce priveşte echilibrul între viaţa personală şi profesională, ea spune că toată lumea vorbeşte despre el, dar foarte puţină lume l-a întâlnit cu adevărat în natură, „deci, dat fiind că nu l-am întâlnit până acum, voi spune că este un mit. Cred că este cu adevărat provocarea omului modern şi nu cred că este uşor pentru nimeni, femeie sau bărbat, şi cu atât mai puţin pentru cei care sunt părinţi”.

Sfatul său pentru o tânără care îşi începe acum parcursul profesional ar fi acelaşi pe care şi l-ar da ei însăşi: „Să nu arzi etape”. „Suntem într-o grabă din ce în ce mai mare să ajungem în vârf, să lucrăm pe poziţii aflate din ce în ce mai sus în ierarhia companiei şi să ne fie recunoscute meritele. Chiar dacă obţinem rezultate în această goană profesională, de multe ori ardem etape şi nu internalizăm anumite principii sau abilităţi care ulterior ne-ar ajuta în noile roluri în care am ajuns. Fiecare pas în drumul nostru profesional îşi are sensul şi cred că obţinem rezultate maxime atunci când îi acordăm toată atenţia noastră.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.