Un startup local deschide o rundă nouă de finanţare de 50 de milioane de euro pentru extinderea la nivel internaţional

Autor: Ioana Niţă Postat la 21 octombrie 2023 26 afişări

Un startup local deschide o rundă nouă de finanţare de 50 de milioane de euro pentru extinderea la nivel internaţional

Bobnet, start-up-ul local care dezvoltă soluţii hardware şi software pentru automatizarea industriei de retail, a anunţat deschiderea unei noi runde de finanţare în valoare de 50 milioane de euro pentru a continua dezvoltarea soluţiilor proprii şi pentru a se putea extinde la nivel internaţional. Până în prezent, Bobnet a obţinut finanţări în valoare totală de 15 milioane de euro, start-up-ul fiind susţinut de fondul de investiţii american NCH Capital.

"Sistemul de gestionare al lanţurilor de lockere Bobnet este primul software de pe piaţă capabil să administreze complet automat operaţiuni pentru lanţurile de retail cu mii şi milioane de unităţi de vânzare şi logistică, capabile să comunice cu o infrastructură bazată pe cloud prin intermediul tehnologiei IoT. Astfel, cu ajutorul tehnologiei noastre Bobnet, crearea unui lanţ fizic de retail, care este dispersat în spaţiu şi totuşi funcţionează ca un întreg în mod complet automatizat, este acum posibilă prin eliminarea aproape completă a necesităţii implicării umane în proces.", a declarat Mihail Gîrneţ, CEO-ul Bobnet Group.

Anunţul deschiderii noii runde de finanţare a fost făcut în cadrul evebimentului GITEX Global din Dubai, unde compania a prezentat în această săptămână produsele sale pentru retail şi unde a dezvăluit cele mai recente inovaţii software pentru optimizare proceselor logistice.

Bobnet a dezvoltat un sistem de gestionare a lanţurilor destinate retailului, menit să optimizeze operaţiunile în sectorul de retail, iar investiţia vizată îi va permite să comercializeze soluţiile sale la nivel global.

Grupul BobNet a pornit în 2018 cu proiectul Bob Concierge, prin care le pune la dispoziţie utilizatorilor produse alimentare şi servicii printr-un aparat complet automatizat, instalat în holurile scărilor de bloc, iar ulterior, în 2022, a lansat un alt dispozitiv IoT (Internet of Things) care funcţionează însă ca un restaurant complet automatizat, numit Bob Bistro. Înainte de lansarea dispozitivului Bob Bistro, grupul a deschis o fabrică de dispozitive IoT la Piteşti, care să îi permită scalarea businessului şi prin oferirea tehnologiei proprii către terţi ca soluţie independentă. În prezent, în cadrul fabricii se produc mai multe dispozitive automatizate pentru industria de retail şi logistică.

Soluţiile de automatizare hardware şi software create de Bobnet pentru a depăşi problemele legate de implementarea şi gestionarea lanţurilor mari de retail, ajută în special jucătorii din industria food prin lockerele inteligente cu temperatură controlată. Compania a reuşit să creeze un lanţ de 120 de automate de check-out pentru produse alimentare şi de retail, plasate pe piaţa din România, validând şi optimizând soluţiile sale hardware şi software avansate, pentru a crea un sistem de gestionare complet funcţional al acestor lanţuri de retail.

Totodată, Bobnet a dezvoltat pentru start-up-ul Telerenta, care a dezvoltat o platformă de închiriere de echipamente electronice, o reţea de automate RentBox, de unde utilizatorii pot închiria gadegt-uri pe loc.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.