Un spital multidisciplinar din România obţine în premieră acreditarea JCI pentru siguranţa si calitatea actului medical

Autor: Andra Stroe Postat la 05 octombrie 2020 43 afişări

Un spital multidisciplinar din România obţine în premieră acreditarea JCI pentru siguranţa si calitatea actului medical

Ponderas Academic Hospital, parte a Reţelei de sănătate Regina Maria, a obţinut de la JCI (Joint Commission International) recunoaşterea internaţională pentru siguranţa si calitatea actului medical, „cea mai prestigioasă şi riguroasă acreditare internaţională, pentru obţinerea căreia au fost evaluate 240 de standarde de calitate”, potrivit reprezentanţilor businessului.

Odată cu obţinerea acestei acreditări, Ponderas Academic Hospital devine primul spital multidisciplinar din România cu acreditare JCI şi singurul spital din piaţa locală cu 7 acreditări internaţionale: 1 JCI (SUA), 5 din partea SRC (SUA) şi 1 IFSO (EU).

Procesul de acreditare a durat aproximativ 2 ani, pe parcursul acestei perioade fiind analizate toate procesele şi procedurile care stau la baza actului medical şi care previn erorile umane sau procedurale.

Regina Maria devine astfel singura reţea de sănătate din Romania cu două acreditări JCI, după ce în 2014 Spitalul Băneasa a primit recunoaşterea pentru calitatea îngrijirii şi siguranţa pacientului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spital,
romania,
acreditare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.