Un sfert dintre românii cu acces la internet fac cumpărături online

Autor: Ioana Nita Postat la 21 iulie 2013 63 afişări

Un sfert dintre românii conectaţi la internet îşi fac cumpărăturile online, iar 70% se documentează pe internet înainte de a lua o decizie de cumpărare, conform unui studiu realizat de Daedalus Millward Brown.

Un sfert dintre românii cu acces la internet fac cumpărături online

Comparativ cu anul trecut, ideea de cumpărături online a început să devină tot mai atractivă şi în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 45-55 de ani, a căror pondere a ajuns la 15% din totalul utilizatorilor de comerţ electronic în 2013, de la 10% în 2012, precum şi în rândul celor din mediul rural (16% din totalul utilizatorilor de comerţ electronic, în uşoară creştere faţă de anul trecut), potrivit studiului.

Categoria electroIT continuă să fie cea mai căutată de cumpărătorii online, anul trecut 20% din vânzările de produse electroIT fiind generate de comerţul online. Prin comparaţie, din tot retailul din România, cumpărăturile online au reprezentat doar 2%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-sfert-dintre-romanii-cu-acces-la-internet-fac-cumparaturi-online-11135579
11135579
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.