Un sat din Spania a fost scos la vânzare pentru mai puţini bani decât costă unele case în Bucureşti. Are 44 de case, un hotel, o biserică, o şcoală, o piscină şi chiar şi o cazarmă

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 noiembrie 2022 274 afişări

Un sat din Spania a fost scos la vânzare pentru mai puţini bani decât costă unele case în Bucureşti. Are 44 de case, un hotel, o biserică, o şcoală, o piscină şi chiar şi o cazarmă

Situat la graniţa cu Portugalia, în provincia Zamora şi la trei ore de mers cu maşina de Madrid, Salto de Castro are 44 de case, un hotel, o biserică, o şcoală, o piscină municipală şi chiar o cazarmă care adăpostea garda civilă.

Dar ceea ce nu are sunt locuitorii. Salto de Castro a fost abandonat de mai bine de trei decenii.

Proprietarul a cumpărat satul la începutul anilor 2000, cu intenţia de a-l transforma într-un loc turistic. Cu toate acestea, criza economică a împiedicat planul să prospere, relatează BBC.

"Proprietarul visa un hotel, dar proiectul a fost pus în aşteptare", a declarat Ronnie Rodríguez, de la compania care îl reprezintă pe proprietar: "El ar dori în continuare ca proiectul să se realizeze".

Pe site-ul pe care este listată proprietatea, proprietarul, în vârstă de 80 de ani, afirmă că vinde pentru că nu poate întreţine satul.

Anunţul a stârnit interes, cu peste 50.000 de vizite de când a fost listat, în urmă cu o săptămână. Rodríguez a declarat că 300 de persoane şi-au exprimat interesul de a cumpăra satul, din Rusia, Franţa, Belgia şi Marea Britanie. Unul dintre potenţialii cumpărători a depus deja un avans pentru a-l rezerva, a spus el.

Salto de Castro a fost construit de o companie de energie electrică pentru a găzdui familiile muncitorilor care au construit rezervorul de alături, de la începutul anilor 1950.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sat,
spania,
vânzare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.