Un salariu pe zi. Un inginer PLC câştigă între 1.600 şi 2.000 de euro net pe lună

Autor: Ramona Cornea Postat la 20 august 2023 68 afişări

Un angajat pe poziţia de inginer PLC are un salariu care variază, în medie, între 1.600 şi 2.000 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online bestjobs.

Un salariu pe zi. Un inginer PLC câştigă între 1.600 şi 2.000 de euro net pe lună

Un angajat pe poziţia de inginer PLC are un salariu care variază, în medie, între 1.600 şi 2.000 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online bestjobs.

„Inginerul PLC proiectează, integrează şi gestionează sisteme complexe de-a lungul ciclurilor de viaţă dintr-o unitate de producţie. Ei sunt specialişti în inginerie şi automatizări implicaţi în aspecte precum ingineria cerinţelor, fiabilitatea, logistica, coordonarea echipelor, testarea şi evaluarea, mentenanţă şi multe alte discipline necesare pentru proiectarea, dezvoltarea, implementarea şi dezafectarea cu succes a unui sistem. Un inginer PLC are nevoie de diplomă universitară într-un profil de automatizare sau electronică, cunoştinţe de programare STEP 7 şi STEP, experienţă în programarea PLC-urilor şi a roboţilor. Pentru această poziţie, oferta salarială medie este cuprinsă în intervalul 1.600 - 2.000 euro pe lună şi, în prezent, candidaţii potriviţi pentru această poziţie sunt la mare căutare în toată ţara, ofertele fiind mai numeroase judeţul Bihor, Arad, Timiş sau Prahova”, spune Ana Vişian, marketing manager, bestjobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, prime de sărbători, abonament servicii medicale şi stomatologice şi decontarea transportului.

În prezent, 890 posturi vacante pentru poziţia de inginer PLC sunt disponibile pe platforma bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare pentru această poziţie sunt în Bihor, Arad, Prahova.


Ana Vişian, marketing manager, bestjobs:

Inginerul PLC proiectează, integrează şi gestionează sisteme complexe de-a lungul ciclurilor de viaţă dintr-o unitate de producţie. Un inginer PLC are nevoie de diplomă universitară într-un profil de automatizare sau electronică, cunoştinţe de programare STEP 7 şi STEP, experienţă în programarea PLC-urilor şi a roboţilor.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.