Un primar grec a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru deturnare de fonduri de mai multe milioane de euro

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 01 martie 2013 12 afişări

Fostul primar al Salonicului Vassilis Papageorgo­poulos a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a deturnat fonduri de mai multe milioane de euro din bugetul celui de-al doilea oraş ca mărime din Grecia, scrie The Wall Street Journal.

Fostul primar al Salonicului Vassilis Papageorgo­poulos a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a deturnat fonduri de mai multe milioane de euro din bugetul celui de-al doilea oraş ca mărime din Grecia, scrie The Wall Street Journal. Papageorgopoulos, acum în vârstă de 66 de ani, a fost primarul Salonicului între 1999 şi 2010. Campion la sprint şi dentist ca profesie, edilul a fost parlamentar pentru partidul conservator Noua Democraţie, aflat acum la guvernare, şi, pentru o foarte scurtă perioadă, ministru adjunct al sportului. Aceasta este prima dată de la declanşarea crizei datoriilor greceşti în urmă cu trei ani când o figură politică proeminentă este găsită vinovată într-un caz major de corupţie. Condamnarea vine în contextul în care publicul este tot mai furios pe corupţia demnitarilor şi pe policienii ţării.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-primar-grec-a-fost-condamnat-la-inchisoare-pe-viata-pentru-deturnare-de-fonduri-de-mai-multe-milioane-de-euro-10620015
10620015
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.