Un paradis turistic va începe de anul viitor să taxeze turiştii străini care intră în ţară

Autor: Daniel Belu Postat la 27 august 2023 15 afişări

Un paradis turistic va începe de anul viitor să taxeze turiştii străini care intră în ţară

Bali va începe să perceapă turiştilor străini o taxă de vizitare începând cu luna februarie a anului viitor, ca parte a unor măsuri mai ample luate de această insulă tropicală pentru a-şi curăţa peisajul turistic, conform Bloomberg.

Vizitatorii străini trebuie să plătească 150.000 de rupii (10 dolari) de persoană pentru fiecare intrare pe insulă, iar fondurile vor fi folosite pentru conservarea coraliilor, a mangrovelor şi a altor proiecte durabile, a declarat Tjokorda Bagus Pemayun, şeful biroului de turism, într-un interviu acordat joi. Taxa trebuie plătită înainte sau la sosire, restul detaliilor fiind încă în discuţie, a adăugat el.

În timp ce sectorul turistic din Bali nu şi-a revenit pe deplin după pandemie, acesta se confruntă deja cu o avalanşă de vizitatori care au un comportament inadecvat, ceea ce a înrăutăţit rata criminalităţii şi a stârnit furia locuitorilor. Insula a deportat sute de turişti în acest an şi a emis un ghid pentru modul în care aceştia ar trebui să se comporte, inclusiv cum să respecte obiceiurile şi ritualurile locale.

Măsurile de sancţionare nu au afectat afluxul de turişti străini, numărul acestora crescând constant până la aproape jumătate de milion în iunie, mai mult decât dublu faţă de anul trecut, potrivit biroului de statistică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turisti,
turism,
taxa,
peisaj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.