Un ostatic irlandez în Algeria este liber şi "nevătămat", anunţă Dublinul

Postat la 18 ianuarie 2013 26 afişări

Unul dintre ostaticii reţinuţi la o instalaţie de exploatare a gazelor în sudul Algeriei, un bărbat în vârstă de 36 de ani care deţine un paşaport irlandez, originar din provincia britanică Irlanda de Nord, este liber şi "nevătămat", au anunţat joi autorităţile irlandeze.

"Cetăţeanul irlandez luat ostatic la instalaţia de exploatare a gazelor de la In Amenas şi-a contactat familia, el este teafăr şi nevătămat şi nu mai este ostatic", a anunţat într-un comunicat Ministerul irlandez al Afacerilor Externe şi Comerţului.

Un purtător de cuvânt al ministerului a precizat pentru AFP că fostul ostatic, Stephen McFaul, este originar din provincia britanică Irlanda de Nord. Nord-irlandezii pot deţine un paşaport irlandez şi unul britanic.

Potrivit familiei sale, care a lansat un apel pentru eliberarea sa, ostaticul asigura o misiune de inginerie şi supervizare la complex. El a lucrat mult timp în Africa.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Algeria,
Dublin,
irlandez
/actualitate/un-ostatic-irlandez-in-algeria-este-liber-si-nevatamat-anunta-dublinul-10486657
10486657
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.