Un oraş din sud-vestul Chinei, lovit de obuze lansate din Myanmar

Autor: Petru Mazilu Postat la 04 ianuarie 2024 90 afişări

Un oraş din sud-vestul Chinei, lovit de obuze lansate din Myanmar

Cinci persoane dintr-un oraş din sud-vestul Chinei au fost rănite de obuze lansate din Myanmar. Este vorba despre obuze folosite în luptele din Myanmar care au ajuns din greşeală peste graniţă, anunţă Reuters care utlizează informaţii furnizate de publicaţia chineză Global Times.

Cele cinci persoane rănite au fost duse de atunci la spital. De asemenea, mai multe clădiri au suferit stricăciuni.

China a emis un protest public pe care l-a trimis autorităţilor şi grupurilor rebele din Myanmar, a declarat joi un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

„China... deplânge puternic victimele chineze cauzate de conflict şi a depus deja proteste la părţile relevante. China cere încă o dată tuturor părţilor implicate în conflict să înceteze luptele şi să ia măsuri pentru a preveni reapariţia unor astfel de incidente”, a declarat Wang Wenbin.

China va lua măsurile necesare pentru a proteja vieţile şi proprietăţile cetăţenilor săi, a adăugat el.

Conflictul armat dintre armata Myanmar şi grupurile rebele din nordul ţării a escaladat de la sfârşitul lunii octombrie.

China vecină a cerut în mod repetat discuţii de încetare a focului.

Săptămâna trecută, ambasada Chinei din Myanmar şi-a îndemnat cetăţenii să părăsească provincia de graniţă Laukkai cât mai curând posibil, invocând riscuri de securitate tot mai mari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
obuze,
myanmar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.