Un oraş antic a fost proiectat într-o manieră atât de modernă încât nici astăzi multe oraşe mari din România nu au ajuns la nivelul acestuia

Postat la 26 septembrie 2017 1043 afişări

Oraşul Teotihuacan, care a fost locuit din anul 100 până în 650 e.n., a fost proiectat diferit faţă de orice oraş de la vremea lui şi faţă de multe oraşe de astăzi, care par extrem de dezorganizate pe lângă oraşul antic ce adăpostea circa 100.000 de locuitori.

Un oraş antic a fost proiectat într-o manieră atât de modernă încât nici astăzi multe oraşe mari din România nu au ajuns la nivelul acestuia

Teotihuacano era poporul din America Centrală care a existat înaintea incaşilor şi aztecilor, iar Teotihuacan, oraşul-stat al acestui popor, era şi cel mai mare din lume la vremea lui, scrie International Business Times.

Culturile antice din America Centrală tindeau să-şi construiască aşezările după un set de principii prestabilit. Oraşele aveau o zonă centrală cu temple, un palat al regelui şi ceva similar cu o piaţă centrală. Zonele înconjurătoare erau rezidenţiale şi erau aranjate într-un mod mai neorganizat. Teotihuacan era diferit.

Citiţi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.