Un obicei simplu de somn poate îmbunătăţi sănătatea creierului şi poate preveni mai multe boli. Ce trebuie să faci

Postat la 23 iulie 2023 7712 afişări

Un obicei simplu de somn poate îmbunătăţi sănătatea creierului şi poate preveni mai multe boli. Ce trebuie să faci

Studiile au arătat că un obicei de somn regulat ajută la menţinerea creierului „tânăr”.

Somnul în timpul după-amiezii poate fi o modalitate excelentă de a îmbunătăţi concentrarea pentru timpul de reacţie la oboseală şi funcţia de memorie.

Rezultatele au constatat că persoanele care au tras un pui de somn obişnuit aveau creierul cu cinci centimetri cubi mai mare, în medie.

A trage un pui de somn în timpul zilei poate fi ca o plăcere vinovată – dar există câteva veşti foarte bune ale acestui obicei când vine vorba de sănătatea ta. Rutina de somn poate avea numeroase beneficii pentru creierul tău, informează Nottingham Post.

Experţii spun că un somn de câteva minute nu numai că vă poate ajuta la concentrare şi memoria, dar ar putea ajuta şi la prevenirea unei boli devastatoare pe măsură ce îmbătrâneşti, a spus Chronicle Live. Studiile au arătat că un obicei de somn regulat ajută la menţinerea creierului „tânăr”, prin încetinirea ritmului cu care se micşorează odată cu vârsta – ceea ce poate contribui la reducerea riscului de demenţă.

Hannah Shore, expertă în somn la Silentnight, a explicat: „Somnul în timpul după-amiezii poate fi o modalitate excelentă de a îmbunătăţi concentrarea pentru timpul de reacţie la oboseală şi funcţia de memorie atunci când începem să ne simţim obosiţi în timpul zilei. Între prânz şi 15:00 este cel mai bun moment optim, permiţându-vă să vă simţiţi împrospătat fără a afecta capacitatea de a adormi în timpul nopţii”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boli,
creier,
imbunatatire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.