Două antreprenoare au renunţat la spaţiul deţinut în Centrul Vechi şi au relocat un restaurant într-o casă veche în care au investit circa jumătate de milion de euro

Autor: Ioana Matei Postat la 23 ianuarie 2015 379 afişări

Simbio, restaurantul antreprenoarelor Dana Nica şi Iulia Younis, s-a redeschis într-o nouă locaţie, după ce restaurantul-bar din Centrul Vechi a fost închis în luna mai a anului trecut.

Două antreprenoare au renunţat la spaţiul deţinut în Centrul Vechi şi au relocat un restaurant într-o casă veche în care au investit circa jumătate de milion de euro

De la un spaţiu cu 20 de locuri aflat în Centrul Vechi al Capitalei, antreprenoarele şi-au mutat restaurantul într-o casă construită la începutul secolului XX de pe Strada Negustori. Noul spaţiu are o capacitate de 90 de locuri, distribuite pe două niveluri. Barul se află la demisol, iar restaurantul cu show-kitchen la parter.

Reabilitarea a început în primăvara anului 2014 şi a fost implementată de biroul de arhitectură SYAA, sub coordonarea Elizei Yokina. Cele două antreprenoare au investit 260.000 de euro în amenajarea spaţiului, la care se adaugă o sumă similară pentru achiziţia casei.

Potrivit unui interviu anterior acordat Ziarului Financiar, Dana Nica a lucrat în diplomaţie după ce a absolvit Facultatea de Drept, doi ani petrecându-i la misiunea României pe lângă ONU de la New York. Parte­ne­ra sa şi colega sa de ban­­că din liceu, Iulia Younis, a absolvit un MBA în marketing la Londra şi după aceea s-a angajat în de­par­ta­mentul de marketing al Xerox în România. În vara lui 2010 cele două tinere au decis însă să ia calea antrepre­no­riatului şi să îşi deschidă barul restaurant.

În 2013, compania Concept Kitchen sub care operează Simbio Kitchen&Bar a avut o cifră de afaceri de 339.935 de lei (cca. 76.000 de euro).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/doua-antreprenoare-au-renuntat-la-spatiul-detinut-in-centrul-vechi-si-au-relocat-un-restaurant-intr-o-casa-veche-in-care-au-investit-circa-jumatate-de-milion-de-euro-13783361
13783361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.