Un nou pas spre inteligenţa artificială făcut printr-un soft care analizează date în timp real şi anticipează trendurile

Postat la 05 decembrie 2012 42 afişări

Jeff Hawkins este inventatorul PDA-ului Palm Pilot, unul dintre pre­decesorii smartphone-urilor, şi un celebru speaker pe tema neuroştiinţei, precum şi autorul unei teorii revolu­ţionare despre cum funcţionează creierul uman. Hawkins este şi cofondatorul Numenta, compania producătoare a unui soft care caută modele în date şi încearcă să anticipeze condiţiile viitoare. Esenţial pentru industria high-tech este că soft-ul lucrează cu informaţii primite în timp real de la senzori, nu cu Big Data, adică bazele de date uriaşe construite de alte companii, scrie The New York Times.

În fiecare zi, în lume se creează un milion de milioane de gigaocteţi de date electronice, iar 90% din datele existente pe calculatoare în prezent au fost create în doar ultimii doi ani, potrivit IBM. Aceste date vin de pretutindeni, de exemplu din senzori care preiau informaţii despre climă, postări pe site-urile de social media, imagini şi videoclipuri, înregistrări de tranzacţii sau semnale GPS de la telefoanele mobile. Toate aceste date formează ceea ce specialiştii numesc Big Data.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-nou-pas-spre-inteligenta-artificiala-facut-printr-un-soft-care-analizeaza-date-in-timp-real-si-anticipeaza-trendurile-10370796
10370796
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.