Un nou gigant în industria auto europeană: Acţionarii grupului PSA Peugeot Citroen au aprobat fuziunea cu Fiat Chrysler

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 04 ianuarie 2021 266 afişări

Un nou gigant în industria auto europeană: Acţionarii grupului PSA Peugeot Citroen au aprobat fuziunea cu Fiat Chrysler

Acţionarii companiei franceze PSA au oferit undă verde pentru fuziunea cu grupul italiano-american Fiat Chrysler (FCA), marcând astfel încă un pas în crearea unuia dintre cei mai mari constructori auto din lume - Stellantis, scrie agenţia de ştiri Reuters.

Acordul a fost susţinut mai întâi de investitorii de top care deţin drepturi duble de votare, incluzând aici familia Peugeot, statul francez şi producătorul chinez Dongfeng.

Toţi ceilalţi investitori ai PSA au susţinut înţelegerea în cadrul celei de-a doua întâlniri, cu o rată de aprobare de 99,85%. Investitorii FCA îşi vor prezenta poziţia în aceeaşi zi.

„Suntem pregătiţi pentru această fuziune”, a declarat CEO-ul PSA Carlos Tavares, adăugând că data pentru încheierea acordului va fi anunţată la scurt timp după deciziile tuturor acţionarilor.

Tavares, care va prelua conducerea noii firme, va trebui să îmbunătăţească rezultatele obţinute în China, să controleze un imperiu global şi să găsească o soluţie pentru problema supracapacităţii. Stellantis ca avea 14 branduri, de la Fiat, Maserati, Jeep şi Dodge la Peugeot, Citroen, Opel şi DS.

În primele nouă luni ale anului trecut, vânzările din sectorul auto european au scăzut cu circa 29%, în condiţiile în care măsurile de controlare a numărului de infecţii cu coronavirus au dus la închiderea showroom-urilor de-a lungul continentului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
peugeot,
fiat,
chrysler,
psa,
fca,
fuziune,
industria auto

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.