Un nou gigant iese de pe piaţa din Ungaria, fiind cumpărat de stat şi o companie condusă de un apropriat al lui Viktor Orban

Autor: Robert Manea Postat la 10 ianuarie 2023 418 afişări

Un nou gigant iese de pe piaţa din Ungaria, fiind cumpărat de stat şi o companie condusă de un apropriat al lui Viktor Orban

Grupul britanic telecom Vodafone a anunţat luni vânzarea operaţiunilor din Ungaria către un consorţiu format între statul ungar şi firma locală 4iG pentru suma totală de 1,7 miliarde de euro în cash, scrie agenţia Reuters, citată de Ziarul Financiar.

4iG ete un operator de telecomunicaţii privat apropiat premierului Viktor Orban care anul trecut a cumpărat operaţiunile Digi din Ungaria pentru 625 milioane de euro.

Consorţiul din Ungaria care a cumpărat Vodafone Ungaria este format din 4iG care deţine 51% din acţiuni şi statul Ungar care deţine 49%.

Guvernul de la Budapesta, sub conducerea lui Viktor Orban, şi-a extins puternic influenţa în energie, sistemul bancar, media şi acum telecom.

Vodafone a anunţat că cei 1,7 miliarde de euro vor fi folosiţi pentru reducerea propriei datorii.

Vodafone este al doilea mare jucător pe piaţa telecom din România după Orange.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vodafone,
ungaria,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.