Un nou cutremur a avut loc în Turcia: clădiri deja avariate s-au prăbuşit

Autor: Laura Buciu Postat la 27 februarie 2023 79 afişări

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade a zguduit luni sudul Turciei, la 3 săptămâni după ce un cutremur catastrofal a devastat regiunea. Noul seism a provocat prăbuşirea unor clădiri deja avariate. Două persoane sunt prinse sub dărâmături, potrivit AP.

Un nou cutremur a avut loc în Turcia: clădiri deja avariate s-au prăbuşit

Cutremurul de luni a fost centrat în oraşul Yesilyurt din provincia Malatya, a declarat agenţia de gestionare a dezastrelor din ţară.

Primarul din Yesilyurt, Mehmet Cinar, a declarat pentru televiziunea HaberTurk că mai multe clădiri din oraş s-au prăbuşit, inclusiv o clădire cu patru etaje în care au fost prinşi un tată şi o fiică. Cinar a spus că cei doi intraseră în clădirea avariată pentru a-şi lua lucrurile.

În altă parte în Malatya, echipele de căutare şi salvare scotoceau printre dărâmăturile unei alte clădiri care s-a prăbuşit peste câteva maşini parcate, a relatat HaberTurk.

Malatya s-a numărat printre cele 11 provincii turceşti afectate de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a devastat părţi din sudul Turciei şi nordul Siriei pe 6 februarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cutremur,
turcia,
prăbuşiree

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.