Un nou campion în piaţa rezidenţială: Oraşul din România care depăşeşte Timişoara şi Clujul şi este imediat următorul după Bucureşti

Postat la 06 iunie 2023 452 afişări

Un nou campion în piaţa rezidenţială: Oraşul din România care depăşeşte Timişoara şi Clujul şi este imediat următorul după Bucureşti

Braşovul a devenit cea mai mare piaţă rezidenţială regională din România, după regiunea Bucureşti – Ilfov, devansând Timişoara şi Cluj – Napoca în primul trimestru din acest an, notează un raport al companiei de consultantă imobiliară SVN Romania, pe baza statisticilor oficiale şi a datelor biroului local SVN Romania Î Braşov.

În perioada ianuarie-martie 2023, peste 2.180 de case şi apartamente au fost vândute în Braşov, comparativ cu circa 2.050 de locuinţe în Timiş şi circa 1.800 de unităţi rezidenţiale în Cluj, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Consultanţii biroului local SVN Romania Î Braşov spun că aproximativ 3.000 de locuinţe noi ar putea fi livrate în acest an în Braşov şi împrejurimi, în uşoară scădere faţă de anii anteriori, circa 400 dintre acestea ţintind segmentul de investiţii, fiind destinate exploatării turistice.

Totodată, peste 250 de milioane de euro ar urma să fie investiţi în următorii cinci ani în proiecte rezidenţiale amplasate în Braşov şi împrejurimi, destinate exploatării turistice, la care se vor adăuga alte zeci de milioane de euro destinaţi dezvoltării de hoteluri şi pensiuni.

”Braşovul înregistrează de câţiva ani o dezvoltare semnificativă şi estimez că va fi cel mai dinamic pol de dezvoltare economică din România pe termen mediu. Deja vedem investiţii de sute de milioane de euro în noi unităţi de producţie şi proiecte logistice şi tot mai multe branduri internaţionale aleg Braşovul pentru investiţii în unităţi noi de cazare. Deschiderea aeroportului Braşov va avea un impact semnificativ în dezvoltarea economică a oraşului cât şi a segmentului turistic, Braşovul şi Poiana Braşov având în continuare un potenţial semnificativ de a atrage noi investiţii”, explică Ionuţ Nicolescu, preşedinte SVN Romania.

Ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică arată că peste 423.000 de turişti vizitează şi se cazează anual în Braşov. Concomitent, la finalul anului 2022 existau 56 de hoteluri in oraş, cu un total de peste 6.800 de camere. Acestora li se adaugă alte câteva mii de locuri de cazare în diferite unităţi de cazare dar şi locuinţe exploatate în scop turistic, care atrag anual un număr de alte câteva sute de mii de turişti, potrivit estimărilor SVN Romania Î Braşov.

”Braşovul se transformă într-un pol economic major naţional, fie că vorbim că vorbim de investiţii în industrie, în sectorul IT&C sau servicii. Oraşul a devenit şi o destinaţie pentru migraţia internă, în special din zona de sud a ţării, tendinţă care se va amplifica după inaugurarea aeroportului, care va oferi acces internaţional fără a mai călători spre Bucureşti, Sibiu sau Cluj-Napoca. Înregistrăm o efervescenţă pe segmentul comercial al pieţei imobiliare, în timp ce segmentul premium al pieţei rezidenţiale atrage noi investitori, într-un context în yield-urile potenţiale în euro depăşesc 10% anual, ţinând cont de perioada de exploatare care se întinde pe tot parcursul anului”, adaugă Răzvan Caliţa, managing partner SVN Romania Î Braşov.

Preţul mediu de tranzacţionare al locuinţelor amplasate în interiorul oraşului este de aproximativ 1.570 de euro, în creştere cu aproximativ şase procente comparativ cu martie 2022.

SVN Romania este unul dintre cele mai mari jucători activi pe piaţa de consultanţă imobiliară din România şi liderul detaşat al segmentului rezidenţial. Compania are şi trei birouri regionale, în Braşov, Cluj – Napoca şi Covasna şi este consultantul şi agentul a peste 15 proiecte rezidenţiale amplasate în Bucureşti şi în ţară. SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt ţări şi regiuni, în care activează peste 1.600 de  consultanţi imobiliari şi personal administrativ.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SVN Romania,
brasov,
bucuresti,
crestere,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.