Un nou anotimp, un nou Cod Rutier: circulatia interzisa iarna, fara cauciucuri speciale si lanturi

Postat la 25 octombrie 2010 66 afişări

In timp ce Ministerul Transporturilor lucreaza la normele care ii vor obliga pe soferii masinilor de mare tonaj sa circule pe timpul iernii doar daca au cauciucuri de iarna, noul Cod Rutier a fost completat de parlamentari cu obligarea tuturor conducatorilor auto de a-si pregati masinile de iarna.

Comisarul sef Lucian Dinita, seful Directiei de Politie Rutiera din IGP, spune ca va fi interzisa circulatia pe drumurile publice cu masini neechipate corespunzator pentru sezonul rece. Sunt avute in vedere cauciucurile de iarna, dar si lanturile sau materialele antiderapante.

Intr-o prima faza, proiectul se refera doar la transportatorii de marfa si de persoane, dar ar putea fi extins si la autoturismele personale. Echiparea completa a unui camion mare cu anvelope de iarna se apropie de 30.000 de lei.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-nou-anotimp-un-nou-cod-rutier-circulatia-interzisa-iarna-fara-cauciucuri-speciale-si-lanturi-7552274
7552274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.