Un nou acord MAI-BOR de Paşte. Cum primesc oamenii lumina şi pâinea sfinţită

Postat la 16 aprilie 2020 234 afişări

Un nou acord MAI-BOR de Paşte. Cum primesc oamenii lumina şi pâinea sfinţită

Marcel Vela a anunţat miercuri seara că a semnat un nou acord între MAI şi Biserica Ortodoxă, după ce Iohannis a cerut să fie revizuit protocolul anterior. Faţă de varianta contestată s-a renunţat la delegarea poliţiştilor pentru a duce credincioşilor lumină, iar mersul la biserică a fost interzis inclusiv pentru a se lua „paştile”. Biserica Ordodoxă va coresponda cu enoriaşii doar prin voluntari şi angajaţi clericali.

Vela a anunţat că a semnat un nou acord cu BOR. Astfel:

- Am avut o nouă discuţie cu Patriarhul Daniel şi am ajuns la un nou acord pentru a revizui unele măsuri

Având în vedere estimările recente ale specialiştilor privind extinderea epidemiei, acordul din 14 aprilie MAI-BOR se modifică astfel:

- slujbele religioase se vor oficia cu respectarea îndrumărilor BOR şi a prevederilor din ordonanţele militare fără participarea credincioşilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcaşurilor de cult.

- Pâinea binecuvântată în formă de prescuri, stropită cu aghiasmă şi vin, numită „Paşti”, care va fi sfinţită joi, 16 aprilie, va fi distribuită la domiciliul credincioşilor din toate parohiile de către personalul clerical şi de voluntarii. Acest lucru se va întâmpla vineri, 17 aprilie şi sâmbătă, 18 aprilie, în intervalul orar 08.00 – 17.00 şi în prima zi de Paşti între orele 06.00 – 12.00, la solicitarea credincioşilor.

- Sfânta Lumină sosită de la Ierusalim va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum cinci voluntari, sâmbătă, 18 aprilie, începând cu ora 20.00.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acord,
bor,
mai,
paste

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.