Ungurii nu se joacă. Au pus cele mai mari 140 de companii sub supraveghere militară. „Cei mai mari angajatori sunt esenţiali pentru economie”

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 15 aprilie 2020 1949 afişări

Ungurii nu se joacă. Au pus cele mai mari 140 de companii sub supraveghere militară. „Cei mai mari angajatori sunt esenţiali pentru economie”

Miercuri, 15 aprilie, Ungaria înregistrează aproape 1.600 de infecţii cu coronavirus şi 134 de decese. În aceste condiţii, Fondul Monetar Internaţional (FMI) estimează că economia ungară va avea a doua cea mai bună performanţă din Uniunea Europeană în 2020, după Malta, estimând o scădere a produsului intern brut (PIB) de 3,1%.

Totuşi, premierul Viktor Orban a folosit criza generată de coronavirus pentru a remodela peisajul economic şi politic al ţării.

La sfârşitul lunii martie, parlamentul ungar i-a oferit posibilitatea lui Orban de a guverna prin decrete pe termen nelimitat. De atunci, guvernul a pus sub supraveghere militară 140 de companii, majoritatea fiind deţinute de stat.

Deşi ideea lansată de guvern nu a fost primită pozitiv de majoritatea analiştilor, câţiva membri ai mediului de business din Ungaria au spus că prezenţa cadrelor militare oferă un canal necesar de comunicare spre guvern într-o perioadă critică.

Un decret, publicat vineri, alocă aproximativ 90 de milioane de euro pentru a scădea din „presiunile migratorii”, în ciuda faptului că numărul de imigranţi care încearcă să intre în ţară este mic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
crestere,
fmi,
militar,
supraveghere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.