Un ministru australian şi-a dat demisia după ce a aflat că i-a fost acordată şi cetăţenia italiană fără să ştie

Postat la 29 iulie 2017 59 afişări

Un ministru australian demisionează deoarece a descoperit că i-a fost acordată cetăţenia italiană fără să ştie, după ce mama sa l-a înscris în 2006

Un ministru australian şi-a dat demisia după ce a aflat că i-a fost acordată şi cetăţenia italiană fără să ştie

Ministrul Mat Canavan este al treilea politician australian care demisionează în ultimele două săptămâni din cauza dublei cetăţenii. Există o clauză care prevede faptul că politicienii australieni nu pot deţine funcţii guvernamentale dacă au dublă cetăţenie, informează CNN.

"Nu m-am născut în Italia, nu am fost niciodată în Italia, iar până săptămâna trecută nu aveam nici cea mai mică idee că aş putea fi cetăţean italian", a declarat politicianul.

Se pare că mama sa l-a înscris din greşeală în 2006 şi i-a spus despre asta doar pe 18 iulie.

În iulie alţi doi senatori ai partidului verde şi-au dat demisia din senatul australian după ce s-a descoperit că au cetăţenie dublă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.