Un militant propalestinian italian, grav rănit în nordul Cisiordaniei

Autor: Gaidau Ion Postat la 29 noiembrie 2014 46 afişări

Un militant propalestinian de naţionalitate italiană a fost grav rănit de gloanţe ale forţelor israeliene de securitate, vineri, în cursul unor ciocniri în nordul Cisiordaniei, au anunţat surse, citate de AFP.

Patrick Corsi, în vârstă de 30 de ani şi membru al Mişcării pentru Solidaritate Internaţională (MSI), a fost rănit în timpul unei manifestaţii, la Kafr Qaddum, împotriva exproprierilor efectuate de israelieni, potrivit unor surse palestiniene din domeniul securităţii.

Un comunicat al MSI a anunţat că un militant italian a fost "atins, la nivelul pieptului, de tiruri de gloanţe reale de calibrul 22" şi se află în stare gravă, dar stabilă. Un manifestant palestinian a fost de asemenea atins de gloanţe la mână şi la nivelul pieptului, potrivit MSI.

Patrick Corsi a fost spitalizat la Ramallah, a anunţat o sursă medicală palestiniană.

Potrivit unor martori, cetăţeanul italian a fost atins de tiruri în timp ce filma manifestaţia.

Un purtător de cuvânt al armatei a descris manifestaţia ca o revoltă în cursul căreia aproximativ o sută de persoane au aruncat cu pietre şi au incendiat anvelope.

În faţa incapacităţii armatei de a dispersa mulţimea şi "din cauza escaladării violenţelor, militarii au tras câteva salve de mic calibru în direcţia principalilor incitatori" ai acestor ciocniri, care erau "mascaţi", a explicat purtătorul de cuvânt.

Potrivit acestui reprezentant al armatei, într-un alt incident, poliţişti israelieni "au tras gloanţe de mic calibru în picioarele a doi principali incitatori" ai ciocnirilor care au avut loc între poliţie şi aproximativ 150 de palestinieni la Qalandiya, punct de trecere între Ierusalim şi Ramallah.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PALESTINIENI,
ISRAEL,
MANIFESTAŢII
/actualitate/un-militant-propalestinian-italian-grav-ranit-in-nordul-cisiordaniei-13669927
13669927
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.