Un mic industriaş român: „Dacă nu ieşim afară la export, murim“

Autor: Andreea Neferu Postat la 25 martie 2013 46 afişări

Syscom 18, companie bucureşteană cu activităţi în domeniul automatizărilor industriale şi al sistemelor de măsură, spune că piaţa românească devine din ce în ce mai saturată, cel puţin pe segmentul în care activează, şi că singura salvare a firmelor locale este ie­şirea la export.

Un mic industriaş român: „Dacă nu ieşim afară la export, murim“

Syscom 18, companie bucureşteană cu activităţi în domeniul automatizărilor industriale şi al sistemelor de măsură, spune că piaţa românească devine din ce în ce mai saturată, cel puţin pe segmentul în care activează, şi că singura salvare a firmelor locale este ie­şirea la export. „Exporturile sunt în prezent singurul colac de salvare pentru companiile româneşti, din orice domeniu. Dacă nu ieşim afară, murim. (…) Piaţa locală este tot mai mică şi saturată şi ajungem să fim ce e Europa de Vest în prezent. În plus, concurenţa cu firmele străine este tot mai dură şi, în unele cazuri, neloială“, spune Ion Andronache, preşedinte şi acţionar majoritar al Sys­com 18.  În acest context, compania s-a orientat în ultimii ani către proiectele în străinătate, care au ajuns în prezent să genereze peste 20% din rulajul de 13 milioane de euro, dar Andronache speră ca ponderea exporturilor să ajungă la 30-40% din cifra de afaceri în următorii ani.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
syscom 18,
automatizare
/actualitate/un-mic-industrias-roman-daca-nu-iesim-afara-la-export-murim-10689483
10689483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.