Vor să construiască cetatea Minas Tirith din Lord of the Rings. Cât costă proiectul utopic

Postat la 14 august 2015 1207 afişări

Vor să construiască cetatea Minas Tirith din Lord of the Rings. Cât costă proiectul utopic

Un grup de arhitecţi a lansat o campanie de strângere de fonduri pe platforma IndieGoGo în speranţa de a strânge 2 miliarde de lire pentru a construi o replică unu la unu a oraşului Minas Tirith, descris în opera lui J.R.R Tolkien, Stăpânul Inelelor, scrie The Telegraph.

 

Jonathan Wilson, leaderul campaniei, a estimat că au nevoie de 2 miliarde de dolari pentru construcţie. 15 milioane de lire pentru pămînt, 1,4 miliarde pentru materialele de construcţie şi 188 de milioane pentru mâna de lucru. "Banii rămaşi, după ce proiectul va fi finalizat în 2023, vor merge pentru mentenanţa oraşului", a declarat Wilson.

 

Pentru a strânge această sumă, arhitecţii au la dispoziţie 60 de zile. 12 zile au trecut de când a fost lansată campania şi s-au strâns aproape 13.000 de lire.Recompensele oferite variază: numele donatorului să apară pe un monument, un tur gratis al oraşului, o noapte petrecută în Minas Tirith, iar donatorul care va oferi 100.000 de lire va fi făcut lord sau lady şi o să aibă la dispoziţie o calească pentru transportul prin oraş. 

 

Pentru 1.720.000 de lire donatorul va primii un penthouse de lux cu 4 dormitoare. 

 

"Cu toţii iubim operele lui Tolkien şi vrem să creăm o replică adevărată a Minas Tirith. De asemenea, noi credem că putem crea unul dintre cele mai remarcabile obiective turistice de pe planetă.", a spus Jonathan Wilson.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
replica,
construire,
anglia,
miliarde,
campanie,
bani,
opera
/actualitate/vor-sa-construiasca-cetatea-minas-tirith-din-lord-of-the-rings-cat-costa-proiectul-utopic-14674219
14674219
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.