Un gigant global din asigurări intră în energia din România

Postat la 25 noiembrie 2016 203 afişări

Un gigant global din asigurări intră în energia din România

Grupul german Allianz a cumpărat un pachet de 30% din E.ON Distribuţie România, unul din cei doi mari distribuitori de gaze naturale de pe plan local, tranzacţia urmând să fie finalizată până la finalul acestui an. În urma tranzacţiei, E.ON va detine 56,5 % din E.ON Distribuţie România, iar Ministerul Energiei va continua să deţină un pachet de 13,5 %. Tranzacţia marchează intrarea unui colos din domeniul financiar în sectorul energetic local, partea de distribuţie de energie şi gaze fiind un domeniu relativ stabil, funcţionând într-un cadru reglementat.

“Romania este o piata europeană cu potenţial. Prin aceasta investiţie, vom continua să dezvoltăm şi să ne diversificăm în mod substanţial portofoliului de active de infrastructura de înaltă calitate. Aceasta măsura este în acord cu strategia de investiţii a Allianz ca investitor pe termen lung", a declarat Christian Fingerle, director de investişii, responsabil pentru investiţiile în infrastructura, în cadrul Allianz Capital Partners. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.