Un fond finlandez, cel mai mare acţionar al Cemacon Zalău

Autor: Andrei Chirileasa Postat la 05 martie 2013 58 afişări

Salariaţii şi foştii manageri ai producătorului de cărămizi Cemacon (CEON), care deţine o fabrică la Zalău, au vândut ieri un pachet de 23% din acţiunile companiei printr-o tranzacţie specială în valoare de 3 milioane de lei (700.000 de euro) derulată pe Bursa de Valori Bucureşti.

Un fond finlandez, cel mai mare acţionar al Cemacon Zalău

Salariaţii şi foştii manageri ai producătorului de cărămizi Cemacon (CEON), care deţine o fabrică la Zalău, au vândut ieri un pachet de 23% din acţiunile companiei printr-o tranzacţie specială în valoare de 3 milioane de lei (700.000 de euro) derulată pe Bursa de Valori Bucureşti. Cumpărătorul ar fi fondul de investiţii finlandez KJK Fund II, care a fost raportat tot ieri că deţine o participaţie de 5,5% din Cemacon, după o serie de achiziţii de săptămâna trecută. Tranzacţiile tot mai mari cu acţiuni Cemacon au dublat preţul în ultima săptămână. Tranzacţia de ieri, realizată la preţul de 0,05 lei/acţiune, evaluează compania la 13,14 mil. lei (puţin peste 3 mil. euro). Pe bursă, preţul a crescut şi ieri cu 10%, închizând la 0,0522 lei. Cemacon este una dintre cele mai îndatorate companii de pe bursă, iar asta i-a afectat puternic rezultatele în ultimii ani. Anul trecut, Cemacon a avut pierderi de 11,14 mil. lei, deşi afacerile companiei au crescut cu 26%, la 34,58 mil. lei. În acţionariatul Cemacon mai sunt Broker Cluj şi Andrei Cionca, fondatorul Casei de Insolvenţă Transilvania.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-fond-finlandez-cel-mai-mare-actionar-al-cemacon-zalau-10638462
10638462
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.