Un fond de investiţii american a preluat MBK Romexterra Bank

Autor: Dorin Oancea Postat la 05 aprilie 2012 37 afişări

MKB Bank a semnat, joi, cu un consorţiu de investitori susţinut de PineBridge Investments, un acord privind vânzarea MKB Romexterra Bank, filiala română a MKB Bank.

MKB Romexterra Bank a fost înfiinţată în anul 1993 şi are în prezent 47 de sucursale, mai mult de 600 de angajaţi, şi peste 82.000 de clienţi, persoane fizice şi companii.

Pierre Mellinger, Preşedintele Private Equity Europa Centrală şi de Est al PineBridge Investments a declarat în numele consorţiului: "Obiectivul este să creăm un grup bancar de succes, lider de piaţă în Europa de Sud-Est, prin achiziţia şi consolidarea unor bănci de mărime medie din regiune. Cum majoritatea băncilor din Romania şi-au redus drastic activitatea de creditare, credem ca extinderea împrumuturilor către un grup de companii mici şi mijlocii poate fi o soluţie de succes."

Termenii acordului nu au fost făcuti publici, aceştia cuprinzând condiţii standard de finalizare a tranzacţiei, inclusiv aprobarea acesteia de către Banca Naţională a României şi Consiliul Concurenţei din Romania.

PineBridge Investments administra active în valoare de 67,3 miliarde de dolari la 31 decembrie 2011, pentru clienţi instituţionali şi persoane fizice, printr-o gamă extinsă de investiţii în companii listate, instrumente financiare cu venit fix, fonduri private de investiţii şi fonduri de tip hedge fund.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-fond-de-investitii-american-a-preluat-mbk-romexterra-bank-9483230
9483230
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.