Un episcop a fost arestat în cadrul unei anchete privind banca Vaticanului

Postat la 28 iunie 2013 54 afişări

Un episcop, un membru al serviciilor secrete italiene şi un intermediar financiar au fost arestaţi, vineri, în cadrul unei anchete a justiţiei italiene asupra Institutului operelor religioase al băncii Vaticanului, a anunţat presa.

Un episcop a fost arestat în cadrul unei anchete privind banca Vaticanului

 Potrivit site-ului cotidianului Corriere della Sera, prelatul arestat este monseniorul Nunzio Scarano, episcop de Salerno, în sudul Italiei. Televiziunea Sky TG-24 afirmă că cei trei bărbaţi sunt suspectaţi de fraudă şi corupţie.

Cei trei bărbaţi au fost arestaţi în cadrul unei vaste anchete lansate de justiţia italiană în septembrie 2010 împotriva preşedintelui IOR Ettore Gotti Tedeschi şi directorului general de atunci, Paolo Cipriani, pentru încălcarea legislaţiei privind prevenirea spălării banilor.

Zeci de milioane de euro au fost blocaţi în cadrul acestei anchete care s-a soldat, între altele, cu concedierea conducerii IOR.

De-a lungul anilor, scandaluri răsunătoare au afectat reputaţia IOR, în urma apariţiei unor dezvăluiri despre legăturile acestei bănci cu cercuri criminale în cazurile unor deturnări de fonduri

Ciiti mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-episcop-a-fost-arestat-in-cadrul-unei-anchete-privind-banca-vaticanului-11041143
11041143
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.