Un elev român de 12 ani a creat un robot cu care a ocupat locul 2 la o competiţie internaţională

Postat la 02 mai 2017 142 afişări

Un copil român de 12 ani a creat un robot cu care a ocupat locul 2 la o competiţie internaţională

Un elev român de 12 ani a creat un robot cu care a ocupat locul 2 la o competiţie internaţională

Elevul a creat un robot capabil să monitorizeze nivelul de CO2 dintr-o sală de clasă şi poate să şi anunţe profesorul în cazul în care nivelul depăşeşte limitele acceptate, potrivit startupcafe.ro.

Competiţia are ca scop îcurajarea tinerilor cu vârste cuprinse între 10-17 ani să se afirme în domeniul economic digital şi să demonstreze tuturor de ce sunt în stare.

Premiaţii din categoria 10-13 ani sunt Giulio Muratori din Italia (locul 1) şi Andrei Covaci din România (locul al 2-lea), în timp ce la categoria 14-17 ani, competiţia a fost câştigată de Aoife Kearins din Irlanda, locul 2 fiind ocupat de Roland Horvath din Ungaria.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.