Un elev de 16 ani a fost arestat în Turcia pentru "insultă la adresa preşedintelui" Erdogan

Autor: Ioana Bojan Postat la 26 decembrie 2014 77 afişări

Un licean în vârstă de 16 ani a fost arestat şi inculpat la Konya, un oraş din centrul Turciei, pentru "insultă la adresa preşedintelui" islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan, relatează presa turcă, citată de AFP.

Minorul, membru al unei mişcări de stânga, este acuzat de justiţie că l-a insultat pe liderul turc miercuri, în cursul unei ceremonii în memoria unui învăţător laic ucis de islamişti în 1930, precizează postul de ştiri CNN-Turk.

Într-un discurs pronunţat cu această ocazie, tânărul l-a criticat pe Erdogan şi regimul său, acuzându-l de corupţie, menţionează ziarul Hurriyet.

Arestat în cursul serii de poliţie şi prezentat unui judecător, minorul a fost inculpat şi încarcerat. El riscă o pedeapsă maximă de patru ani de închisoare.

Guvernul turc, condus din 2003 până în august 2014 de Erdogan, devenit ulterior preşedinte, a fost vizat în vara lui 2013 de o mişcare de contestare populară inedită, pentru "derivă autoritară" şi islamistă.

Puterea a fost vizată în iarna lui 2013-2014 de un amplu scandal de corupţie, care a fost ulterior clasat de justiţie.

Erdogan îl acuză pe imamul aflat în exil Fetullah Gulen, fostul său aliat devenit inamicul numărul unu, că a orchestrat acest scandal pentru a-l înlătura de la putere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
ADOLESCENT,
ÎNCHISOARE
/actualitate/un-elev-de-16-ani-a-fost-arestat-in-turcia-pentru-insulta-la-adresa-presedintelui-erdogan-13739402
13739402
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.