Un documentar regizat de românul Daniel Druhora a câştigat premiul Emmy

Autor: Petru Mazilu Postat la 09 august 2022 37 afişări

Documentarul „Vieţi, nu note”, regizat de românul Daniel Druhora, a câştigat premiul Emmy, în cadrul competiţiei regionale din Los Angeles.

Un documentar regizat de românul Daniel Druhora a câştigat premiul Emmy

Documentarul relatează povestea a 36 de studenţi din cadrul USC (Universitatea din California de Sud), care călătoresc în cea mai mare tabără de refugiaţi din Europa cu speranţa de a oferi soluţii inovatoare zecilor de mii de refugiaţi aflaţi pe insula Lesvos, în Grecia. Studenţii din cadrul programului universitar „Inovare pentru crize globale” aplică principii de inginerie, design şi antreprenoriat pentru rezolvarea problemelor comunităţilor aflate în centrul crizelor globale.

„De-a lungul filmului, studenţii USC s-au concentrat asupra problemelor legate de canalizare, adăpost, electricitate şi educaţie pentru cei peste 20.000 de refugiaţi din Tabăra Moria – un loc descris de localnici drept „iad pe pământ”, a declarat Daniel Druhora, cel care a scris scenariul, co-produs şi regizat documentarul.

Daniel Druhora este un român care a emigrat în Statele Unite ale Americii imediat după revoluţie.

Premiul Emmy a fost acordat pentru cel mai bun program independent, în cadrul competiţiei regionale din Los Angeles, aflate la cea de a 74-a ediţie.

„Vieţi, nu note” va avea premiera în România pe data de 17 septembrie, la Cluj-Napoca, în prezenţa lui Daniel Druhora.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
documentar,
daniel druhora,
emmy

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.