Un cult din SUA a răspândit Salmonella doar pentru ca un candidat să căştige alegerile

Postat la 19 noiembrie 2015 216 afişări

Un cult din SUA a răspândit Salmonella doar pentru ca un candidat să căştige alegerile

În 1984 a avut loc atacul bioterorist Rajneeshee în The Dalles, Oregon când un grup condus de Bhagwan Shree Rajneesh (Osho) a contaminat intenţionat cu salmonella zece localuri. De ce au făcut asta? Sperau să incapaciteze o parte din populaţie astfel încât candidatul pe care-l susţineau să căştige alegerile.

751 de oameni s-au îmbolnăvit şi 45 au fost spitalizaţi, dar nimeni nu a murit. Incidentul a intrat în istorie ca fiind cel mai mare atac bioterorist de pe teritoriul Statelor Unite.

Vinovaţii pentru acest incident au fost descoperiţi un an mai târziu, iar şeful grupului Rajneesh a fost condamnat la 20 de închisoare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/un-cult-din-sua-a-raspandit-salmonella-doar-pentru-ca-un-candidat-sa-castige-alegerile-14892820
14892820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.